Friday, May 04, 2007

Ops, I did it again

It all started with an enticing recipe from the food section of the Washington Post. A combination of bay scallops, cinnamon, orange, chickpeas, and cucumber seemed interesting. In my mind it would be savory and sweet, aromatic, and exotic. Last night I made this recipe and it went from the stove to the trash can. It tasted bad and smelled even worse. That was my second failed attempt to make scallops. I have to admit that both recipes were exotic and edgy, but I have no clue what went so wrong. The first time I made sea scallops and lentils with two time consuming sauces, one made of apple cider, the other one made of mascarpone cheese. It turned out tasteless and not worth the time and money I put into it. The second recipe of Bay Scallops with orange and cinnamon came out inedible. From now on, scallops are banned from my kitchen.

4 Comments:

At 2:39 PM, Anonymous Verena said...

Leticia, fiquei pensando em quão diferente sua receita com vieiras era, e não sei se teria vontade de preparar...mas é chato quando a gente se programa toda e dá errado, não? Dá vontade de se trancar no banheiro e dar um gritão!!!
Eu comi vieiras só uma vez, adorei!!! Era tipo uma casquinha de siri: a pessoa tirou a vieira da casca, refogou com alho, cebola, temperos, tomate e depois recheou novamente a casca. Colocou queijo e levou a gratinar. Ficou maravilhoso!!! Um dia se ainda tiver vontade de fazer bay scallops, tente fazer assim!
Um super abraço!

 
At 8:51 AM, Blogger Leticia said...

Oi Verena,

Eu nao sabia que scallop em portugues e vieira. Quando eu li a primeira vez eu pensei: "Quem?" :o)
Eu sempre como scallops em restaurantes, por exemplo: seafood pasta, seafood stews, etc, e sempre gosto. Acho que nao vou tentar novamente nem tao cedo. Mas se tentar novamente vou fazer do jeito que voce descreveu.

Beijos, Leticia

 
At 12:19 PM, Blogger Eliane said...

Ui.... detesto scallops ! Nunca fui apresentada ao Vieira. :-) Letícia, você está treinando para ser Chef ? :-)

Beijos!

 
At 2:37 PM, Blogger Leticia said...

Oi Eliane,

De jeito nenhum! Cozinhar pra mim e um hobby. Eu nao gostaria de cozinhar por obrigacao. Eu gosto de cozinhar pra familia e amigos e fazer o que da na cabeca.

Beijos, Leticia

 

Post a Comment

<< Home